У вівторок Світлої седмиці митрополит Миколай очолив соборну Божественну літургію в кафедральному соборі

7 травня 2024 року, у вівторок Світлої седмиці високопреосвящений Миколай, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський очолив соборну Божественну літургію у кафедральному соборі Кіровоградської єпархії на честь Різдва Пресвятої Богородиці міста Кропивницький.

Преосвященному владиці співслужили благочинні, настоятелі храмів Кіровоградської єпархії та соборне духовенство.

На Малому вході літургії, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви преосвященний Миколай удостоїв ряд священиків Кіровоградської єпархії богослужбових нагород.

На сугубій єктенії були піднесені Господу Богу прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.  щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Цього дня, за традицією, духовенство Кіровоградської єпархії вітає свого правлячого архієрея зі Світлим Христовим воскресінням – Пасхою.

Від імені духовенства єпархії преосвященного владику привітав благочинний Благовіщенського  округу протоієрей Валентин Шевчук.

Високопреосвящений митрополит Миколай, в свою чергу звернувся  із словами пасхального привітання до духовенства та подякував священникам за достойне виконання пастирських обов’язків.

Цього ж дня преосвященний владика відвідав та поздоровив із Світлим Христовим воскресінням сестер милосердя та насельників будинку людей похилого віку “Милосердний самарянин”.

(1)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *