Митрополит Іоасаф звершив богослужіння Престольного свята храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці

27 серпня, напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф очолив Всенічне бдіння з торжественним винесенням Плащаниці Божої Матері у Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці.
28 серпня 2019 р., в день самого свята, Владика звершив Божественну літургію у Свято-Успенському храмі міста. Перед початком богослужіння митрополита Іоасафа привітали маленькі прихожани – вихованці духовно-просвітницького центру, який діє при храмі. Після цього розпочалося святкове богослужіння.
Після читання Святого Євангелія митрополит Іоасаф звернувся до віруючих з архіпастирським словом, у якому розповів про подію Успіння Пресвятої Богородиці, а також привітав усіх присутніх із Престольним святом.
За богослужінням Керуючий Кіровоградською єпархією в сан диякона рукоположив вихованця Волинської духовної семінарії Лапка Дмитра.
Після завершення Літургії відбувся традиційний для Престольного свята хресний хід та святковий молебень, а потім всі присутні були запрошені на спільну трапезу.

(10)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *