Високопреосвященніший митрополит Іоасаф очолив святкові богослужіння в день Хрещення Господнього

У день, коли Свята Церква відзначає велике свято – Хрещення Господа нашого Ісуса Христа, в Кафедральному соборі на честь Різдва Пресвятої Богородиці відбулися святкові богослужіння, які очолив Високопреосвященніший Іоасаф митрополит Кіровоградський і Новомиргородський. Його Високопреосвященству співслужили клірики Кафедрального собору.
18 січня 2018 р., напередодні свята Правлячий архієрей очолив богослужіння Всенічного бдіння. А зранку 19 січня Божественну літургію та чинопослідування Великого освячення води.
На літургії після Євангелія Владика Іоасаф звернувся до віруючих з архіпастирським словом, в якому розповів про історію  Хрещення Іісуса Христа, пояснив богословський зміст події Богоявлення та підкреслив її значення в справі спасіння людства.
По завершенні Літургії відбувся урочистий чин Богоявленського Великого освячення води.
Вперше воду освятив Сам Господь Ісус Христос, увійшовши в річку Йордан в день Свого Хрещення. З тих пір, як свідчить устав Церкви, Господь з року в рік робить це чудо: на воду сходить Його благословення, щоб освятити воду, оновити її благодаттю Святого Духа і зробити джерелом освячення для людини. Тому Хрещенська вода має особливі властивості: зцілення, оновлення та благословення всіх хто з вірою споживає і використовує її для освячення своїх домівок.
На завершення святкового богослужіння митрополит Іоасаф окропив усіх присутніх Святою водою.

(26)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *