В актовій залі Кіровоградського медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна відбулася акція під назвою «Земне й Небесне» за мир в Україні

news_big_1361011 грудня 2014 року, з благословення Керуючого Кіровоградською єпархією Української Православної Церкви архієпископа Кіровоградського і Новомирогродського Іоасафа в актовій залі Кіровоградського медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна відбулася акція під назвою «Земне й Небесне» за мир в Україні.

На початку зі словом привітання виступив Секретар архієпископа Кіровоградського і Новомирогродського Іоасафа протодиякон Іоанн Ганчин. В своєму слові отець Іоанн передав благословення присутнім від Владики Іоасафа та відмітив, що сьогодні наша країна переживає тяжкі часи, і ми як християни та чада однієї Матері Церкви повинні єднатись і щоденно молити Бога за мир на нашій багатостраждальній землі.

Потім голова Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко зачитав молитву за мир в нашій Вітчизні. Всі в залі піднялись і разом з батюшкою подумки повторювали слова молитви до Творця світу – Бога.
Зі словами привітання до присутніх також звернулись заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Атаманчук Віта Вікторівна, начальник відділу освіти Кіровоградської ОДА Лещенко Ельза Володимирівна та директор Кіровоградського медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна Бондар Світлана Олександрівна. Після цього перед глядачами виступили вихованці Кіровоградської музичної школи №2: дитячий хоровий колектив та ансамбль бандуристів. Апогеєм свята був вихід на сцену різних історичних персонажів. В своїх словах Ведуча звернула увагу присутніх на те, що Церква закликає нас шанувати рідну землю і молитовно пам’ятати своїх пращурів; бо не тільки ми, сучасники, переживаємо за нашу Батьківщину, а також про неї турбуються та моляться наші предки, які вже відійшли до Бога. Спершу вийшли три особи, які звершили молитовне поклоніння до Єлисаветградської ікони Божої Матері з проханням миру нашій державі: святий рівноапостольний князь Володимир – Хреститель Русі; гетьман Богдан Хмельницький та перший святий Кіровограда – блаженний Даниїл Єлисаветградський. Потім вийшов Ангел-Хранитель нашого міста, який молитовного звернувся до Бога і попросив про припинення кровопролитної війни.
На завершення свята хор духовенства Кіровоградської єпархії виконав декілька церковних піснеспівів, завершальним з яких був духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний».

http://orthodox-kr.org.ua

This slideshow requires JavaScript.

(44)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *