Соборне богослужіння в Велику Суботу

У Велику суботу митрополит Миколай очолив соборну літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці4 травня 2024 року, у Велику Суботу, високопреосвящений Миколай, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський очолив соборну Божественну літургію у кафедральному соборі Кіровоградської єпархії на честь Різдва Пресвятої Богородиці міста Кропивницький.

Высокопреосвященному владиці співслужили священики міста Кропивницький та духовенство кафедрального собора.
На Малому вході літургії, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Бажанішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України митрополит Миколай удостоїв священиків храмів міста Кропивницького чергових богослужбових нагород.
На сугубій єктенії були піднесені Господу Богу прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.  щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.
Після заамвонної молитви високопреосвященний Миколай звершив благословіння хліба та вина.
На завершення Богослужіння митрополит Миколай   звернувся до пастви зі словом проповіді та привітав вірян з Великою суботою.

(2)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *