Митрополит Миколай звершив пасхальні Богослужіння

У ніч на 5 травня 2024 року, свято Світлого Христового Воскресіння високопреосвящений Миколай, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський очолив пасхальну заутреню та Божественну Літургію у кафедральному соборі Кіровоградської єпархії на честь Різдва Пресвятої Богородиці міста Кропивницький.

Высокопреосвященному владиці співслужили священики кафедрального собора.
На пасхальній заутрені митрополит Миколай виголосив Слово на Святу Пасху святителя Іоанна Златоуста.
За традицією, владика і  священнослужителі прочитали святе Євангеліє за літургією на різних мовах світу.
Після читання Євангелія виголосили Пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до всіх вірних чад Української Православної Церкви.
На сугубій єктенії були піднесені Господу Богу прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.
На завершення літургії митрополит Миколай освятив пасхальні Артоси, прочитав молитви на освячення пасхальних приношень, окропив святою водою вірян та їхні пасхальні кошики та привітав всіх присутніх зі святом Світлого Христового Воскресіння.

(1)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *