День Тезоіменитства митрополита Іоасафа

17 вересня 2022 р., в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулися торжества, приурочені святкуванню дня пам’яті святителя Іоасафа єп. Бєлгородського – молитовного покровителя Правлячого архієрея Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви Високопреосвященнішого митрополита Іоасафа, а також святого блаженного старця Даниїла Єлисаветградського – першого канонізованого покровителя Єлисаветградського землі. Божественну літургію у цей день очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Южненський Діодор, архієпископ Білогородський Сильвестр, а також духовенство Кіровоградської єпархії та гості у священному сані.
Після читання Святого Євангелія митрополит Антоній звернувся до присутніх зі словами архіпастирських настанов.
По завершенні Літургії Владика Антоній привітав Правлячого архієрея Кіровоградської єпархії з Днем тезоіменитства, передав вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та вручив імениннику пам’ятні подарунки. В свою чергу Владика Іоасаф подякував архієреям за благі побажання та радість спільної молитви.
Після цього архіпастиря привітали священнослужителі та парафіяни.

(2)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *