Десята річниця перебування митрополита Іоасафа на Кіровоградській кафедрі

14 лютого 2021 року, в Неділю 36-ту по П’ятидесятниці, в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулися торжества, приурочені святкуванню ювілейної річниці перебування Високопреосвященнішого митрополита Іоасафа на Кіровоградській кафедрі. Цими днями виповнюється 10 років від того моменту, коли рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви митрополит Іоасаф (тоді ще єпископ) був призначений на Кіровоградську кафедру як Правлячий архієрей. На свято Стрітення Господнього паства вперше зустрічала свого архіпастиря.

Отож, цьогоріч, в канун свята Стрітення Господнього, духовенство та віруючі Кіровоградської єпархії зібралися в древньому Кафедральному соборі, щоб єдинодушно вознести подячні молитви Господу за всі Його благодіяння та привітати Високопреосвященнішого Владику з такою знаменною подією.
Святкова Божественна літургія, яку очолив  митрополит Іоасаф, завершилася подячним молебнем, після чого від імені всього духовенства та парафіян Правлячого архієрея зі знаменною датою привітав повноважний представник Правлячого архієрея по Кіровоградській єпархії, благочинний храмів Маловисківського округу, настоятель Свято-Успенського храму міста Смоліне, прот. Олександр Хомич.
В свою чергу Владика Іоасаф подякував всім за спільні молитви і привітання та звернувся до присутніх з архіпастирським словом. В кінці Його Високопреосвященство за старанні труди на славу Святої Церкви вручив духовенству Грамоти Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, побажавши істинної пастирської ревності в подальшому служінні.

(1)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *