Митрополит Іоасаф разом з духовенством та віруючими Кіровоградської єпархії взяв участь в Хресній ході до Дня Хрещення Русі

27 липня 2021 року, напередодні 1033-річчя Хрещення Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень на Володимирській гірці у Києві. Разом з Його Блаженством за богослужінням молилися представники Антіохійської, Сербської Православних Церков та Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, єпископат, духовенство всіх єпархій Української Православної Цекрви, сотні тисяч православних вірян з усієї України та групи іноземних паломників з Чорногорії, Грузії, Польщі та інших країн. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.
Митрополит Іоасаф, духовенство та близько півтори тисячі віруючих Кіровоградської єпархії також взяли участь в молебні та Хресній ході.
За богослужінням були піднесені молитви з подякою Богу за всі благодіяння, які Господь дарував нашій землі, за те, що Він обрав наш народ і через святого князя Володимира привів до Православної віри. Від імені всіх вірних лунали молитовні прохання зберегти Церкву від розколів і негараздів, примножити любов серед нашого народу та дарувати мир і добробут українській державі.
Після молебню розпочався масштабний багатотисячний Хресний хід з мощами св. князя Володимира та чудотворними іконами до Києво-Печерської Лаври.

(3)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *