Заупокійне богослужіння за спочилими архіпастирями і пастирями Кіровоградської єпархії

14 листопада 2019 р., в день пам´яті святих безсрібників і чудотворців Косьми і Даміана, Високопреосвященніший Іоасаф митрополит Кіровоградський і Новомиргородський очолив заупокійну Божественну літургію в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці за спочилими архіпастирями і пастирями, які звершували своє служіння на благословенній Єлисаветградській землі.

У цей день православні віруючі згадують також день кончини глибоко шанованого духовного наставника ієрея Миколая Трубіна, який здійснював своє пастирське служіння в Кіровоградській єпархії в кінці ХХ століття. Про його благочестиве та богоугодне життя слава розійшлась далеко за межі нашого регіону та навіть держави. І щорічно у цей день з різних куточків України прочани звершують паломництво, щоб вшанувати світлу пам´ять і помолитись за упокій душі благочестивого наставника свящ. Миколая. Цьогоріч виповнюється 22 роки з дня його відходу у вічність.
З благословення митрополита Іоасафа день блаженної кончини ієрея Миколая став для всіх православних християн нашого міста та області тим духовним актом, коли відбувається заупокійне богослужіння за всіма спочилими архіпастирями і пастирями, які служили в нашому краї. Така благочестива традиція щорічно збирає велику кількість віруючих.
Керуючий Кіровоградською єпархією в цей день, у співслужінні духовенства міських храмів та гостей у священному сані з інших єпархій, очолив богослужіння Літургії, а по її закінченні – панахиду, на яких були піднесені молитви про покійних духовних наставників.
За богослужінням Правлячий архієрей звершив священицьку хіротонію над випускником Почаївської духовної семінарії, уродженцем с. Жиричі Ратнівського р-ну Волинської області, дияконом Романом Жолобом.
Після завершення Літургії митрополит Іоасаф звернувся до численної пастви зі словом проповіді.
Також у цей день по благословенню Владики Іоасафа на території Кафедрального собору по завершенні богослужінь відбулась поминальна трапеза, у якій взяли участь всі богомольці, загальною кількістю близько 1000 чоловік.

(8)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *