Митрополит Іоасаф очолив богослужіння свята Воздвиження Хреста Господнього та звершив дияконську хіротонію

27 вересня 2019 року, в день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Високопреосвященнійший Іоасаф митрополит Кіровоградский і Новомиргородський звершив Божественну літургію в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці.
Напередодні ввечері, 26 вересня, Правлячий архієрей очолив богослужіння Всенічного бдіння з особливим Чином Воздвиження.
Після читання Євангелія Владика Іоасаф звернувся до віруючих з архіпастирським словом, у якому розкрив богословських зміст апостольського послання, що читалося цього дня на Літургії, а також розповів про значення Хреста Господнього в ділі нашого спасіння.
За богослужінням Керуючий Кіровоградською єпархією звершив дияконську хіротонію над випускником Почаївської духовної семінарії, уродженцем с. Жиричі Ратнівського р-ну Волинської області, Жолобом Романом Павловичем. Диякон Роман, відмінно проходячи навчання в духовній школі, кілька років опікувався вихованцями недільної школи Свято-Троїцького храму с. Розтоки Кременецького району Тернопільської єпархії УПЦ, а також ніс послух на кліросі.
В кінці Літургії митрополит Іоасаф звернувся до новопоставленного служителя з назидательним словом.

(14)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *