День тезоіменитства Високопреосвященнійшого митрополита Іоасафа

17 вересня 2018 р., в день пам´яті свт. Іоасафа Білгородського та св. блаж. Даниїла Єлисаветградського, в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулися святкування з нагоди Дня тезоіменитства Високопреосвященнійшого Іоасафа, митрополита Кіровоградського і Новомиргородського.
16 вересня напередодні свята відбулося богослужіння Всенічного бдіння, яке очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

В сам святковий день Владика Антоній у співслужінні митрополита Уманського і Звенигородського Пантелеімона та митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа очолив Божественну літургію. В урочистостях також взяли участь священнослужителі з інших єпархій та духовенство Кіровоградської єпархії УПЦ.
На Літургії після Євангелія з архіпастирським словом до віруючих звернувся митрополит Антоній.
За богослужінням були вознесені особливі молитви за мир в Україні та збереження єдності Православної Церкви.
Особливою прикрасою свята став вокальний колектив “Хорова школа Києво-Печерської Лаври LITANNA” під керівництвом Войцеховської Тетяни.
По завершенні Літургії митрополит Антоній привітав Правлячого архієрея Кіровоградської єпархії з Днем тезоіменитства і передав вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія. В свою чергу Владика Іоасаф подякував архієреям за привітання та радість спільної молитви.  Керуючий справами УПЦ вручив митрополиту Іоасафу пам´ятні подарунки.
Привітати Владику з Днем Ангела цього дня прибули високопоставлені гості, велика кількість духовенства і мирян, котрі разом наповнили древній величний Кафедральний собор.
По завершенні богослужіння прихожанам собору, прочанам, гостям свята і всім присутнім була запропонована благодійна трапеза, в якій взяли участь понад тисячу вірян.

(16)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *