Митрополит Іоасаф зі своїми однокурсниками відзначив 20-річчя випуску Київської духовної академії

24 травня 2018 р., в день пам´яті святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, у житті Кіровоградської єпархії відбулася особлива подія, яка стосується нашого Правлячого архієрея Високопреосвященнішого митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа. Цьогоріч виповнюється 20 років з моменту випуску студентів Київської духовної академії, адже саме у 1998 році тоді ще ієромонах Іоасаф зі своїми однокурсниками закінчили повний академічний курс богословської освіти, поклавши на жертовник служіння та навчання у духовній школі 8 років. Така знамення дата зібрала майже весь курс випуску 1998 р.: духовенства різних єпархій Української Православної Церкви та священнослужителів, які звершують свою місію у різних куточках православного світу ближнього і далекого зарубіжжя.
За ініціативи організаторів та по благословенню митрополита Іоасафа зустріч відбулася у нашому місті. 24 травня всі випускники зібралися у древньому Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці, щоб спільною молитвою та єднанням біля Євхаристичної чаші подякувати Господу за всі Його благодіяння, засвідчити свою віру і братську любов, відчути плече підтримки та взаємного молитовного заступництва, привітати один одного з особливою ювілейною датою та попросити у Бога благословення на благодатне продовження пастирських трудів. Святкова Божественна літургія, яку очолив єдиний з курсу архієрей – митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, зібрала багато віруючих нашого міста. Священнослужителі-гості не приховували своїх радісних емоцій від зустрічі, адже деякі з них побачилися вперше за всі ці роки. За богослужінням було звершено також заупокійну молитву за тих викладачів Київських духовних шкіл, які вже відійшли у вічність.
По завершенні Літургії відбувся подячний молебень з проголошенням традиційного многоліття. В кінці богослужіння митрополит Іоасаф звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом. Він розповів про неоціненне значення Київських духовних шкіл у житті кожного з однокласників, відзначивши непохитність віри всіх близьких серцю співбратів. Владика привітав своїх сподвижників богословської освіти з таким особливим ювілейним роком з моменту завершення навчання та побажав Божої допомоги у продовженні служіння та благо Святої Церкви Христової. Після цього викладач Київської духовної академії професор прот. Володимир Савельєв, один з випускників 1998 р., звернувся зі щирими словами поздоровлень та побажань до архіпастиря та всіх присутніх. В кінці свого слова священик висловив щиру вдячність митрополиту Іоасафу за найактивнішу участь у організації спільної зустрічі, а від усього курсу на молитовну згадку про визначну подію цього дня Владиці гості вручили ікону “Таємної вечері”, просфору та квіти.
Також цього дня всі священики-випускники відвідали Свято-Єлисаветинську Вознесенську обитель і ряд міських храмів: Спасо-Преображенський Кафедральний собор, храм Благовіщення Пресвятої Богородиці та Свято-Успенський храм, де продовжували щире живе спілкування. В памʼяті постало безліч приємних спогадів: старанного навчання і неодмінного виховання, міцної дружби і братньої підтримки, командного духу і енергійної організації, спільних успіхів та неминучих невдач, радостей та викликів, а в загальному незабутніх днів минулої юності.

(40)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *