Митрополит Іоасаф у Неділю жінок-мироносиць звершив Божественну літургію в Кафедральному соборі і привітав усіх прихожанок з православним жіночим днем

22 квітня, в Неділю святих жон-мироносиць, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив святкову Божественну літургію в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері.
Після читання Євангелія клірик собору прот. Михаїл Мартинюк виголосив проповідь, розкривши життєвий подвиг євангельських жон-мироносиць, які явили всьому світу приклад вірності, великої любові і жертовності, твердої віри та святості.
Після закінчення богослужіння митрополит Іоасаф звернувся з вітальним словом до всіх присутніх у храмі православних християнок. Владика поздоровив вірянок зі святом на честь святих жон-мироносиць – православним жіночим днем, а також нагадав усім присутнім про те, що в лихі роки кривавих гонінь на Церкву в ХХ столітті, коли саме існування Православ’я знаходилося під загрозою, саме благочестиві і непохитні в вірі та істині православні християнки зберегли тисячолітню церковну традицію безперервною і неушкодженою та передали її нащадкам.
«У подвизі жінок-мироносиць – зазначив Владика – розкрилася вся висота жіночого служіння Богу і світу. Їх життя повчальне і для сучасних християнок. І в недавні часи наші бабусі та матері, наслідуючи мироносиць, які служили Господу, повторили подвиг вірності, любові і милосердя, залишившись з Христом і Його Святою Церквою в дні жорстоких гонінь. Вони навчали істинам віри Христової своїх дітей і онуків, незважаючи ні на які погрози відвідували храм Божий, приступали до Таїнств Церкви, зберігали традиції. І в наш час можна спостерігати самовіддане служіння таких жінок-мироносиць».
Особливим подарунком для всіх жінок став спів канту про матір у виконанні Архієрейського хору Кафедрального собору “Слово мама дорогое”. Після цього митрополит Іоасаф привітав кожну з прихожанок собору, а в честь свята подарував квіти, іконки і символ воскресіння – пасхальну крашанку.

(12)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *