У день Стрітення Господнього Високопреосвященніший митрополит Іоасаф звершив богослужіння в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці.

15 лютого 2018 р., у день свята Стрітення Господнього, Високопреосвященніший Іоасаф митрополит Кіровоградський і Новомиргородський очолив урочисті богослужіння у Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці, в співслужінні духовенства собору. Напередодні ввечері свята Всенічне бдіння, а в сам день Стрітення Божественну літургію.
За богослужінням після читання Євангелія Владика Іоасаф звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Він розповів про подію Стрітення Господа нашого Іісуса Христа праведним Симеоном Богоприїмцем у Єрусалимському храмі, докладно роз’яснивши історичні події, які супроводжували цю зустріч, а також пояснив сутність слів святкового Євангелія.
Після завершення Літургії Правлячий архієрей звершив традиційне освячення Стрітенських свічок.
Також у цей день повнота Кіровоградської єпархії відзначає ще одну важливу дату – день зустрічі свого архіпастиря, адже сім років тому, згідно рішення Священного Синоду УПЦ, Високопреосвященіший митрополит Іоасаф прибув на Кіровоградську кафедру як Правлячий архієрей. На свято Стрітення Господнього Кіровоградська паства вперше зустрічала свого Владику.
Від імені духовенства та віруючих Кафедрального собору Правлячого архієрея привітав секретар єпархії прот. Роман Кондратюк. Він відмітив особливий вклад митрополита Іоасафа у становлення церковного життя Кіровоградщини, адже завдячуючи його мудрому керівництву Кіровоградська єпархія стрімко розвивається та розквітає.
В свою чергу Владика подякував всім за спільні молитви та вітання і взаємно привітав усіх присутніх зі святом.

(23)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *