В Кіровоградській обласній філармонії відбулось відкриття вечорів святкових концертів «Різдвяні передзвони»

З благословення Його Високопреосвященства митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, спільними зусиллями Кіровоградської єпархії УПЦ та Кіровоградської обласної філармонії, в період Різдвяних свят у нашому місті проходять щорічні традиційні вечори духовної музики «Різдвяні передзвони».
Сутність даного проекту полягає у продовженні благочестивих традицій та звичаїв нашого народу в прославленні Світлого Христового Різдва колядками, вертепами та інсценізаціями на духовну тематику, долученні всіх до розвитку культурної спадщини нашого краю. Метою заходу є принесення різдвяної радості, щастя та душевного миру всім учасникам та глядачам. І такі вечори дають людям духову наснагу та втіху, підносять душу до небесного.
9 січня 2019 р. у концертній залі Кіровоградської обласної філармонії відбулось відкриття вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони».
Цього року концертна програма була наповнена чарівною дитячою та глибоко змістовною грою дорослих на сцені. Перед очами глядачів промайнула вся історія християнства: від Різдва Христового, поклоніння Йому пастушків та волхвів, гонінь християн перших століть, через історію Православ´я на Русі та гонінь в часи атеїстичної комуністичної влади і до наших днів. Між інсценізованими історичними періодами буття Церкви всі насолоджувалися чудовим співом хорів нашого обласного центру: архієрейського хору Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці, хорів Спасо-Преображенського Кафедрального собору, Свято-Успенського храму, храму Благовіщення Пресвятої Богородиці та Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря.
Після завершення концертної програми керуючий Кіровоградською єпархією Високопреосвященнійший митрополит Іоасаф звернувся до всіх присутніх з вітальним словом, у якому розповів про важливість пришестя у світ Божого Сина
та про значення збереження традицій нашого народу, а також подякував всім присутнім: учасникам концерту за прекрасний спів та акторську гру, а глядачам – за розділену радість.

(33)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *