Священики і віруючі Кіровоградської єпархії привітали митрополита Іоасафа з Різдвом Христовим

9 січня 2018 р., в день пам´яті св. архідиякона мученика Стафана, Його Високопреосвященство митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф очолив Божественну літургію в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці.
По традиції в цей день за богослужінням Правлячому архієрею співслужили священики Кіровоградської єпархії, які приїхали, щоб привітати свого архіпастиря зі святом Різдва Христового. За богослужінням була піднесена особлива молитва за мир в Україні.
Після закінчення Літургії клірик Кафедрального собору прот. Андрій Боярчук зачитав усім присутнім Різдвяне послання архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа.
Від імені всього духовенства і віруючих нашої єпархії з великим святом Світлого Христового Різдва Владику Іоасафа привітав настоятель Свято-Успенського храму м. Смоліне прот. Олександр Хомич, який розповів про богословське значення події пришестя в світ Божого Сина, а також роз´яснив духовне значення спільного богослужіння архіпастиря, священнослужителів та віруючих Кіровоградської єпархії УПЦ. Прот. Олександр побажав митрополиту Іоасафу Божої допомоги в архіпастирському служінні, радості у народженому Спасителі та благословенних днів життя.
У своєму слові архіпастир взаємно привітав священство і віруючих зі святом та висловив вдячність духовенству за ревносне служіння, а віруючим за щирі молитви.
Також Владика нагородив кліриків єпархії та окремих прихожан Свято-Єлисаветинського монастиря єпархіальною медаллю св. прав. Єлисавети матері Іоанна Хрестителя.

(15)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *