В приміщенні єпархіального управління Кіровоградської єпархії відбулися збори співробітників Відділу релігійної освіти, катехізації, духовно-морального виховання і просвітництва

22 серпня в приміщенні єпархіального управління Кіровоградської єпархії відбулися збори співробітників Відділу релігійної освіти, катехізації, духовно-морального виховання і просвітництва. Співробітниками Відділу стали священнослужителі єпархії, віряни, громадські діячі та психологи.
На початку зустрічі керівник Відділу протоієрей Іоанн Шемедюк виступив з доповіддю на тему: «Мета і основні напрями роботи Відділу релігійної освіти, катехізації, духовно-морального виховання і просвітництва Кіровоградської єпархії УПЦ». Зокрема, священик Іоанн зазначив: «Основною метою Відділу є поширення Православної віри, піклування про діяльність недільних шкіл та катехізичних курсів для дорослих, викладання основ християнської етики і моралі в навчальних закладах, духовно-моральне виховання та просвітництво суспільства».
Потім було заслухано і обговорено ряд доповідей:
– Ніколаєва Олена, методист Комунального закладу «Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» розповіла про стан вивчення курсів духовно-морального спрямування в Кіровоградській області.
– Ієрей Ярослав Кушнірчук, клірик Свято-Миколаївського собору м. Новомиргорода і вчитель історії та християнської етики Новомиргородської загальноосвітньої школи поділився педагогічним досвідом викладання предмету християнська етика.
– Макаревич Ольга, студентка Національного технічного університету України імені Ігоря Сікорського розповіла про проект «Дитяча школа журналістики» та створення дитячого православного журналу «Янголятко».
– Шукрута Людмила, голова ГО батьків дітей з особливими потребами «Серце матері» розповіла про особливості роботи ГО батьків дітей з особливими потребами «Серце матері».
– Федоренко Вікторія, керівник «Центру розвитку сім’ї «Калинонька» і практичний психолог запропонувала організувати психологічну допомогу родині.
Під час зборів було заплановано провести низку проектів. Ряд заходів планується провести для учнів недільних шкіл: дитячу Божественну літургію з поясненнями, творчий конкурс «Світло Христового Різдва», брей-ринги, єпархіальну олімпіаду «Біблія – джерело Життя», фотопроект «Недільна школа», історичний квест «Упізнай Єлисаветград», турнір з настільного тенісу, спортивне свято до Дня захисту дітей «Спорт – формула здоров’я», літній наметовий дитячий табір, регулярні паломницькі поїздки «Святинями рідної землі». Також було визначено створити методичний центр по розробці програм і уроків для учнів недільних шкіл та проводити щорічний семінар щодо діяльності недільних шкіл.
Особлива увага звернена на співпрацю з навчальними закладами та допомогу сім’ям, які виховують дітей з особливими потребами. Ряд священиків систематично відвідують навчальні заклади і проводять уроки християнської етики. Заплановано провести і такі заходи: творчий конкурс «Духовне небо Кіровоградщини», змагання з арм-спорту, благодійну акцію «Зігрій своїм теплом». Для дітей з особливими потребами створені дитяча недільна школа, молодіжний клуб і спеціальна творча майстерня. Планується проведення творчого конкурсу «Краса Божого світу очима особливих дітей», спеціальної спортивної олімпіади та дитячих таборів «Джерельце Надії».
Після зборів священнослужителі мали можливість в електронному варіанті отримати посібники з християнської етики та деякі напрацювання недільної школи.

(28)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *