Група паломників з Кіровограда відвідала Свято-Успенську Почаївську Лавру

v_9MLhzbFY4В п’ятницю, 7 листопада о 20.00 після молебню для подорожуючих, паломницька група вирушила з Кіровограду. О 08.00 годині ранку, першою зупинкою став Львів, де паломники побували на вулицях старого міста, також побували на молитві в єдиному у Львові, православному храмі св. вликомученика Георгія.

Наступною, фактично основною, нашою зупинкою стала Свято – Успенська Почаївська Лавра, де люди мали змогу ознайомитись з історією визначного місця, побувати біля чудотворної Почаївської ікони і нетлінних мощів преподобних Іова та Амфілохія Почаївських.

Будучи в Свято-Успенській Почаївській Лаврі, паломники не тільки мали можливість молитовно вклонитися великим святиням, але також взяли участь у Таїнствах Сповіді та Причастя. За богослужінням паломників приємно налаштовували на молитву церковні піснеспіви у виконанні митрополичого та братського хорів.

Наступного дня в неділю, після ранкової Літургії, о 10.00 ранку, ми залишили стіни святої обителі у піднесеному духовному стані, що й дало нам можливість відвідати ще три монастирі на зворотньому шляху до дому. Першим став Свято – Духівський монастир скит, де знаходиться чудотворний хрест – «верига» преподобного Нікіти Столпника.

Далі група побувала в незвичайній, особливій атмосфері монастирського кладовища, де ховають монахів Лаври, і саме де в 1971 році був похований преподобний Амфілохій. Паломники побували біля місця його поховання (з 2002 року після канонізації, нетлінні мощі святого знаходяться в Печерному храмі Лаври), також мали змогу набрати піску, освяченого біля могили святого Амфілохія. Рух групи кіровоградців продовжився до селища Онишковці, до жіночого монастиря, де знаходиться відоме джерело святої праведної Анни. В ньому ж ми і відновили свої фізичні та духовні сили через традиційне 3 – х разове занурення у воду декількох градусів(4 – 6) вище нуля.

Третім і останнім у нашій поїздці був Свято – Троїцький жіночий монастир у місті Корець (Рівненська область), де знаходиться також чудотворна ікона «Споручница грешних».

Незабутні враження залишилися у групи паломників після святої лаври, тому що на цьому місці особливо відчувається незрима присутність самої Пресвятої Богородиці і обителі святих чудотворців Іова та Амфілохія Почаївських!

Співробітник Паломницького відділу
Кіровоградської єпархії,
клірик храму Благовіщення Пресвятої Богородиці
ієрей Іоан Верескун.

This slideshow requires JavaScript.

(119)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *